„Katsetame koos elanikega tänavaruumi erinevaid palgeid ja saame näha, millist mõju omab tänavate teadlik sulgemine, elanike kaasamine ning aktiivne osalemine linnaelus. Meie eesmärk on Tallinna linnaruum muuta inimestele elukeskkonnana mõnusamaks ja rohelisemaks ning nendele muutustele Tallinnas hoogu anda,“ ütles volikogu esimees.

Tallinnas aina suurenev autostumine ei ole jätkusuutlik, süvendades keskkonnareostust, elurikkuse vähendamist ja mõjudes negatiivselt inimeste tervisele

Festivali vajalikkusest kõneledes nentis Ossinovski, et Tallinn Euroopa rohepealinnana hakkab senisest rohkem rõhku panema keskkonnateadlikele valikutele ning lähenemisviisidele ja linnaruumifestival on hea viis olulisi teemasid lähemale tuua ning seda nii linnarahvale kui -juhtidele.

Sündmuse toimumispaigaks ja fookuseks on valitud südalinna tänav just seetõttu, et tuua tähelepanu asjaolule, et Tallinnas aina suurenev autostumine ei ole jätkusuutlik, süvendades keskkonnareostust, elurikkuse vähendamist ja mõjudes negatiivselt inimeste tervisele.

Festivali toimumiseks suletakse autoliiklusele kolmeks päevaks Rävala puiestee lõik Solarise keskusest Kentmanni tänavani.