Kasutegur ja maailma päästmise aspekt puidu puhul siin aga ei lõppe. Kuna puitu on lihtsam käidelda, puit tuleb enamasti ehituspiirkonna lähedalt, majad kerkivad puidust kiiremini, siis on selline ehitus ka kaudselt loodusele parem. Välja lisab, et eluea võrdluses ei ole puit kuidagi muust materjalist kehvem, oluline on see, kuidas hoonet hooldatakse ja kuidas on hoone ehitatud. Samas lisab tegevjuht, et loodusele oleks kõige parem, kui üldse midagi ei ehitataks. Teisel kohal kliima seisukohalt oleks, kui taastataks vanu hooneid ja kasutataks neid võimalikult kaua. Kuid kui peab ehitama uusi hooneid, siis võiks seda teha metsast toodud materjalist.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Henrik Välja.

„Skandinaavia on siinkohal kindlasti maailmas puidust ehitamise eestvedaja, aina enam kõrghooneid ja avalikke hooneid ehitatakse täielikult või osaliselt puidust. Enam ei räägita sealkandis kliimaneutraalsusest, vaid juba kliimanegatiivsusest, kus ehitus seob rohkem CO2 kui seda emiteerib. Võib öelda, et puidust ehitamine päästab maailma,“ lisab Välja.

Saates rääkisid puidust kui maailma loodust päästvast ehitusmaterjalist Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Henrik Välja ja saatejuht, ajakirjanik Martin Hanson.

Kuula saate „Rohepööre“ uut salvestust siit:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid