Teisipäeval öeldi Tallinna munitsipaalpolitsei ametist (mupo), et rikkumine on fikseeritud, kuid trahvi ei tehtud, sest ei olnud kindlat isikut, kelle nimele trahv vormistada.

Multš rattarajal ja haljasalal.

Kolmapäeval rääkis mupo pressiesindaja Meeli Hunt Eesti Päevalehele, et lõpuks on selgunud aluste omanik. Selleks on Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet, kes teostas linnas kevadisi haljastustöid. 4. mai pärastlõunaks oli takistus rattateelt eemaldatud ja multš haljasalale laiali laotatud.

Ametile mupo selle ees trahvi ei teinud. „Narva mnt 9 ees on piisavalt lai kõnniteeosa, ruumi jätkub nii ratturile kui jalakäijale. Usume, et kauni ja korrastatud kevadise linna nimel näitavad mõlemad osapooled üles mõistmist ja empaatiat," selgitas Hunt.

Haljasala rattaraja kõrval pärast heakorratöid.

Vastutav Tallinna abilinnapea Vladimir Svet selgitas, et tegemist on tõesti Keskkonna- ja kommunaalameti partneri lohakusega, mis ei ole kuidagi vabandatav. „Töövõtja sai noomituse ning selle juhtumi põhjal pöördume ka teiste taoliste tööde teostajate poole tähelepanekuga, et ratta- ja kõnniteid sellisel kujul ladustamiseks või parkimiseks kasutada ei tohi. Peame selle põhimõtte rõhustamist oluliseks ka kõikide teiste kohtade suhtes ning seetõttu aina rohkem eraldame füüsiliselt rattateid- ja radu sõiduruumist. Näiteks sel suvel eraldame tõketega Pärnu mnt rattaradu Vabaduse väljaku ja Kosmose vahel - nii tagame ratturite parema turvalisuse ja takistame rattaradadel parkimist/peatumist."