Mõned tuntumad välisesinejad on:

Gunter Pauli (sinise majanduse kontseptsiooni autor)

Joseph Kim (meisterkoolitaja maailmakuulsa kõneleja ja raamatute autori Simon Sineki tiimist)

Paul Hawken (kirjanik, ettevõtja, keskkonna advokaat)

Kęstutis Juščius (AUGA Groupi tegevjuht)

Eesti mõjuloojatest esinevad näiteks Taavi Kotka (KOOS.io asutaja), Rasmus Rask (LaMuu tegevjuht), Reet Aus (Aus Design’i ja Upmade’i asutaja), Epp Kärsin (seksuaalkoolitaja), Triin Hertmann (Grünfini kaasasutaja), Kaido Kaare (Orkla tegevjuht), Aleksei Turovski (zooloog) ja Kristjan Maruste (Kõu Mobility Groupi tegevjuht).

Teiste seas astub üles ka tippjuht ja Ragn-Sells Estonia tegevjuht Kai Realo. „Sotsiaalsest aspektist vaadatuna olen üsna kindel, et peame kõigis kolmes riigis jätkuvalt pingutama töötajate huvide arvestamise nimel – kaasaegne kaasav ja hooliv juhtimisstiil ei ole veel Balti piirkonnas nii laialt levinud kui Skandinaavias. Töötajad ei ole vaid füüsiline ressurss, mille puhul tuleb jälgida pigem seadustes toodud nõuetest kinnipidamist, vaid ikkagi inimesed, kes vajavad ka vaimset tuge ning mis peamine, võimalust end teostada,“ ütles Realo.

Keskkonnateemade puhul tundub Realole, et kolme riigi ühine väljakutse on elanike hoiakute muutmine ning rohepöörde vajalikkuse selgitamine. „Kuna kliimakatastroofid ei ole meid veel nii puudutanud nagu mõnda muud piirkonda maailmas, siis võib jääda siin piirkonnas elades mulje, et muretsemiseks põhjust pole ning tulevaste põlvkondade pärast pingutamiseks motivatsiooni ei jagu,“ sõnas ta.

Impact Day annab igal juhul võimaluse vaadata jätkusuutlikkust laiemas spektris ning viisil, kus olulistele teemadele annavad sisu inimesed meie enda kõrvalt. Eesmärk on teha sellest olulisest valdkonnast ja meie ees seisvatest võimalustest arusaamise üldsusele oluliselt lihtsamaks.

Üritusel on fookuses erinevad praktilised töötoad, arutelud, paneelid ja pitchimise võistlused. Kohapeal on võimalik uudistada ka suurel EXPO-alal ning saada avapäeva õhtul osa meelelahutuslikust kultuuriprogrammist.

Rohkem infot ürituse kohta, sh registreerimine: https://impactday.eu/