Vaidlused selle üle, mis on roheline energia ja mis mitte, käivad tegelikult toetuste pärast, leidis Mart Valner. Seal rohelises nimekirjas olemine ju tähendab, et sul on võimalik oma äri arendamiseks palju rohetoetusi saada," rääkis ta. Madis Vasser lisas, et nüüdseks ei ole taksonoomial enam suurt mõtet, kuna investorid on teatanud, et nemad taksonoomia soovitusi ei järgi, kuna sealt tulev info on segane ja vastuoluline. Mart Valner täiendas, et tulevikus võib vastuoluline olla ka see, kui Eesti rohelised pensionifondid hakkavad investeerima fossiilsesse gaasi, sest taksonoomia järgi on see roheline. Kuula täispikka arutelu Delfi Taskust.

1x
00:00

Samuti rääkisid saatejuhid Eestit tabanud lumeuputusest ja mida selle üleliigse lumega pihta hakata. Madis Vasser pakkus välja, et äkki jätame sarnaselt sügisel maa kukkunud lehtede kokku ajamata ka lume. Talvel Tallinnas rattaga nii sõita ei saa, siis ei saaks sõita ka autoga. Mart lisas, et ehk oleks pidanud viima lume Dubaisse EXPO 2020-le.

Oma igapäevatöös tegeleb Madis energeetika- ja kliimateemadega keskkonnaühenduses Eesti Roheline Liikumine ja Mart tegutseb keskkonna- ja kliimavaldkonna huvikaitseeksperdina Arengukoostöö Ümarlauas.