Põllumaadele kasvama hakanud metsade alustaimestus asenduvad põllutaimed aegamööda metsale omaste taimedega. Värske kodumaine uuring näitas, et viljakate parasniiskete muldadega endistel põllumaadel sirguvates loodusliku tekkega ja istutatud kaasikutes areneb alustaimestik sarnaselt.

Jürgen Aosaar

Statistilise metsainventuuri (SMI) metoodilise arendamise käigus jõudsid teadlased järeldusele, et SMI aluseks olevaid proovitükkide kasvu- ja mahumudeleid tuleks regulaarselt uuendada, optimaalne oleks seda teha iga kuue aasta tagant.

Ain Alvela
VIDEO | Tuvastati veel üks pesitsusrahu põhjendamatu rikkumine RMK poolt (32)
Lisatud kümne keskkonnaühenduse avalik pöördumine Kristen Michalile

Keskkonnaühendus Eestimaa Looduse Fond (ELF) avastas nädala jooksul juba teise lindude pesitsusrahu põhjendamatu rikkumise Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) poolt. Pea kõik Eesti keskkonnaühendused pöördusid seepeale kliimaminister Kristen Michali poole avaliku kirjaga.

Aivar Pau

Turberaieid, sealhulgas aegjärkset raiet peetakse lageraie loodussõbralikumaks alternatiiviks, seni on aegjärkse raie mõju metsa süsinikubilansile vähe uuritud. Värskest teadustööst selgub, et kui esimestel aastatel pärast lageraiet süsinik lendub, siis aegjärkse raiega majandatud metsas võib olla n...

Jürgen Aosaar

Nädalapäevad kestnud soe ja päikesepaisteline ilm on avaldanud sel nädalal oma mõju ka merepinna temperatuurile. Satelliitpildid näitavad, et suurel osal Läänemerest (üle 100 000 ruutkilomeetril) on välja kujunenud mere kuumalaine.

Aivar Pau