Alexela kogukonnaprogramm annab võimaluse teha nii tavalise tegevuse käigus, nagu seda on auto tankimine, pidevalt loodusele head.
Alexela kogukonnaprogrammi panustamine on minu jaoks hea võimalus ajada piltlikult juuri pealinnast välja ja punuda sidet loodusega. See on suurepärane lahendus neile, kes soovivad vähendada enda keskkonnajalajälge ja leida loodussõbralikumaid alternatiive ning hindavad mugavust.

Tunnen, et olen kogukonnaprogrammi liikmena osa grupist, mille võlu avaldub kihtide kaupa. Mida see tähendab? Selle mõistmiseks tuleb ise pardale hüpata. Mulle tundub, et igapäevases elus nokitsevad inimesed paljude asjade kallal üksinda. Aga jagatud rõõm on suurem! Alexela kogukonnaprogramm toob välja Eesti inimeste soovi pingutada ühiste eesmärkide nimel ja tegutseda koos. Vahva on teada, et Eestis on tuhandeid ja tulevikus ilmselt kümneid tuhandeid inimesi, kes tänu Alexela kogukonnaprogrammile teevad loodusele head ning annavad enda panuse tervete ja tugevate metsade kasvu.

Usun, et suured võidud saavad alguse pisikestest sammudest ja järjepidevusest. Minule andis olulise tõuke Alexela kogukonnaprogrammiga liituda teadmine, et selle imepisikese pingutuse abil saan iga tankimisega natukene enda keskkonnamõju vähendada. Eesti loodusesse panustamine tekitab minus tõeliselt hea tunde.
Küsin endalt mõnikord, mis on viimane heategu, mille loodusele tegin
Mulle ei meenu ükski teine näide, mis kergendab rahakotti üksnes paarikümne sendi võrra kuus ja pakub võrreldavat rahulolu. Ühe sendi loovutamine kütuseliitri kohta püsikliendi soodustusest uute puude istutamisesse tekitab oluliselt rohkem positiivseid emotsioone kui taskus kõlisev 50sendine. Päriselt! Hasart tekib samuti.

Vahel võrdleme sõpradega, kes on Eesti metsadesse uute puudega kõige rohkem panustanud. Uhke on lüüa arvud kokku ja tõdeda, et tänu meie seltskonnale on Eesti metsadesse kasvama pandud juba mitusada puuistikut, mis seovad elu jooksul atmosfäärist kümneid tonne süsinikku. Seda on mitu korda rohkem, kui meie kõigi autod kokku kaaluvad.

Minu kogutud puid istutab Alexela Ida-Virumaale, kus läbisin ajateenistuse. Oli ikka aeg! Selle piirkonna metsades magasin telkmantli all puuokstel ja mõlgutasin öiseid patrulle tehes tulevikuplaane. Tundsin, et tahan sellele piirkonnale tagasi anda, ja tänu Alexela kogukonnaprogrammile avanes mugav võimalus. Naudin teadmist, et tänu minule on Ida-Virumaa metsadesse istutatud juba mitukümmend, kuid tulevikus mitusada puud.

Minule andis olulise tõuke Alexela kogukonnaprogrammiga liituda teadmine, et selle imepisikese pingutuse abil saan iga tankimisega natukene enda keskkonnamõju vähendada.
Praeguste globaalsete kliimamuutuste valguses pole võimalik tarbimisest tuleneva keskkonnamõju ees silma kinni pigistada. On ainult üks planeet Maa ja kõik meie tänased otsused mõjutavad järeltulevaid põlvi. Seetõttu küsin endalt mõnikord, mis on viimane heategu, mille loodusele tegin. Millal andsin loodusele midagi tagasi? Oleme metsarahvas. Tundub, et seenel käimine on Eesti rahvussport, parimad seenekohad kõrgemal tasemel salastatud info ja mustikate söömisest lillad hambad mõnusa suvepäeva kinnitus. Oleme valmis hommikul kell 5 ärkama, et olla päikesetõusu tunnistajaks rabas, ja pärast kurnavat töönädalat viskame autosse telgi, et öö metsas veeta. Meile meeldib loodusest palju saada, aga keskmine inimene panustab vähe sellesse, et keskkond meie ümber säiliks.

Alexela kogukonnaprogramm annab võimaluse teha nii tavalise tegevuse käigus, nagu seda on auto tankimine, pidevalt loodusele head. Soovitan kõigil sellest võimalusest kinni haarata.

Rohkem infot kogukonnaprogrammi kohta leiad lehelt: www.alexela.ee/kogukond.

Jaga
Kommentaarid