Alexela kogukonnapäeval ootasid osalejaid metsas kuuseistikud ning abi ja juhendamine nende istutamisel. Lisaks toimusid kasulikud töötoad metsas hakkama saamiseks, sealjuures õpiti metsas leiduvast toitu valmistama ning looma- ja linnuriiki mõistma. Töötube viisid läbi oma ala spetsialistid – retkejuht Signe Ohakas, naiskodukaitsja Kristlin Kõrgesaar ja loodusmees Vahur Sepp.

Toimunud üritus on osa Alexela kogukonnaprogrammist, mis annab igale inimesele võimaluse panustada looduskeskkonna parendamisse. Ühe paagitäie tankimine Alexelas toob Eesti metsadesse keskmiselt neli uut puuistikut. Kogukonnaprogrammi raames istutatakse puid ka kasutusest väljas olevatele põllumaadele, mis loob kindlustunde, et järgnevad põlved saavad näha tervet ja tugevat metsa. Metsa istutavad Alexela partneritena metsaühistud ja seda tehakse kaks korda aastas – kevadel ja sügisel.

“Suured muutused saavad alguse väikestest sammudest ja võimalus langetada teadlikumaid tarbimisvalikuid on kõigil. Kogukonnaprogrammiga soovime Eesti inimestele pakkuda võimalikult mugavat võimalust oma sõitudest tulenevat keskkonnajalajälge kas või pisut korvata. Sellega liitumine on kõige lihtsam viis teha oma tankimisvajaduste täitmise kõrval head ka loodusele,” sõnas Adamson.

Emotsioon otse metsast

Tankides Alexelas annab klient iga liitri pealt ühe sendi ning meie lisame ühe sendi ka omalt poolt. Kaks aastat tagasi alustatud programmi käigus oleme praeguseks istutanud 400 000 puud. Tänasele kogukonnapäevale on tulnud väga palju inimesi – emotsioon on siin laes, inimesed naudivad ilma ja istutavad puid. Ma saan ka ise kohe äpist vaadata, mitu puud olen programmi jooksul istutanud – 2111 puud!”

Aivo Adamson

Nina on tatine, aga tuju on hea ... Minusugune amatöör suudab ühe päevaga istutada 500 puud. Pole paha! Ja on lõbus ka! Eriti äge on näha, et üks inimene on tulnud koos oma lapsega – ma tahaks näha last, kes kunagi oma elus prügi maha viskab, pärast seda kui on istutanud oma ema või isaga puid. Sellist asja ei saa olla! Mulle meeldib, kui inimesed mediteerivad, aga mõelge, kui lahe oleks, kui kõik need inimesed leiaksid oma zeni puid istutades. Siis jääks varsti maismaad väheks, sest kõik oleks haljendavaid metsi täis!”

Reigo Ahven

VAATA GALERIID!

Alexela



Alexela on eestimaine rohenovaator, mis tegutseb peamiselt energeetika valdkonnas, arendades jätkusuutlikku tanklavõrgustikku läbi biometaani, LNG, elektri ja lähitulevikus vesiniku tankimisvõimaluse loomise. Alexela toodab ringmajanduse põhimõttel biometaani, arendab gaasiterminale Eestis Paldiskis ja Soomes Haminas. Alexela on ka energiakaubamaja, müües unikaalse valikuna elektrit, maagaasi ja ballooni- ning mahutigaasi ja pakkudes oma 100-s üle Eesti asuvas tanklas autokütuseid, lisaks on ettevõttel 39 mugavuspoodi. Pikaajalise kultuuri, spordi ja heategevuse toetajana on ettevõte mitmel korral pälvinud maineka Kultuurisõbra tiitli.

Alexela arendab Energiasalve nime kandvat vesisalvestit Paldiskis, mis annab võimaluse talletada tekkivat päikese- ja tuuleenergiat nendeks tundideks ning päevadeks, kui roheenergiat ei teki piisavalt.

VAATA VIDEOT!

Jaga
Kommentaarid