„Liha on keskkonnale väga kahjulik. Me ei saa inimestele rääkida, et käimas on kliimakriis ja siis julgustada neid ostma tooteid, millel on roll selle põhjustamises,“ ütles Ziggy Klazes GroenLinksist, rohelisest erakonnast, mis eelnõu koostas, Trouw ajalehele. Samas ütles Klazes Madalmaade raadiojaamale Haarlem105, et linn ei soovi kontrollida, mida inimesed söövad, vahendab the Guardian.

Keeld hakkab kehtima aastast 2024 ning katab ka selliseid kliimakahjulike asju, nagu puhkuselennud, fossiilkütused ja nendel sõitvad autod, kirjutab the Guardian. Keelu algusaeg on alles paari aasta pärast, kuna senini kehtivad keelu alla jäävate tootjatega reklaamlepingud.

Haarlemi lihasektor pole aga 160 000 elanikuga linna valituse otsuse üle õnnelik, vahendab DutchNews. „Võimud lähevad liiga kaugele, öeldes inimestele, mis neile parim on,“ ütles lihatootjate ühingu kõneisik väljaandele.

BBC ja DutchNewsi andmetel näitab statistika, et Madalmaades söövad 95% inimestest liha, ent vaid vähem kui pooled söövad seda igapäevaselt.