Oled öelnud, et kui voodis kõik toimib, vähenevad kodus teisedki pinged. Kas seda saaks ka laiemalt rakendada, näiteks planeedi päästmisele?

Inimese algolemus on armastus, kuid kahjuks pole see kõigile hoomatav. Nende inimeste sees, kes end väärtustavad ja armastavad ning on õnnelikus paarisuhtes, on kergus. Seksuaalenergiast on meile nii vähe räägitud, aga see on kõige võimsam energia. Iga rakk meie kehas on sellega laetud.

Kui inimesel on kontakt oma seksuaalse väega, siis on ta ääretult loominguline. Temaga ei ole võimalik manipuleerida, sest ta tajub ja tunnetab oma maailma väga sügavalt. Iga ilma häbita seksuaalne kogemus, mida jagatakse ilusal ja puhtal moel, avardab meie naudingute maailma. See on energeetiliselt üks võimsamaid kogemusi.

Tajume seksuaalsust väga erinevalt, see sõltub energeetikast, vibratsioonidest, mõttemaailmast, sellest, kui hea kontakt on inimesel iseenedaga. Paljud inimesed ei ole kunagi kogenud taevast paradiisi maa peal, aga kui nad selle kogemuse saavad, on see täielik nirvaana. Ja see on igas inimeses olemas. Sageli aga blokeerime ja piirame seda ise, laseme end mõjutada teiste arvamustest. Ärge elage teiste järgi, elage iseendale.

Õnnelik paarisuhe mõjutab kõiki eluvaldkondi: tööalaseid suhteid, produktiivsust, loomingulist, vabadust, julgust ja intuitsiooni. Düsfunkstionaalses paarisuhes olles, kus oleme õnnetud ning meid ei toetata, ei suuda me ka täielikult tööle keskenduda. See, mis meie koduseinte vahel toimub, jookseb alateadlikult allhoovusena ning mõjutab meid ümbritsevat.

Minu päevas ei ole mitte ühtegi asja, mida mulle ei meeldi teha, pole inimesi, kellega ma ei taha suhelda. Sest ma ise olen valinud, millist elu ma tahan kogeda. Et sinna jõuda peame olema julged ja teadlikud. See maailm, mille ma olen endale loonud, on tänu sellele, et olen julgenud valida täiesti teistsuguse tee. Mulle ei lähe ühiskonnanormid korda. Minus on suur äratundmine ja teadlikkus sellest, et teen õiget asja. Kui ma hoolin endast, siis suudan ka teistest hoolida. Kui olen pühendunud iseeenda maailmale, siis olen pühendunud ka teistele. Ma pole nõus elama päevagi sellist elu, kus ma pean olema hambad ristis või ärkama hommikul üles ja mõtlema, et appi, ma pean tööle minema. Pigem vastupidi - pean aru saama, et mul peab jääma ka iseendale aega, et koolituste ning pere ja kodu vahel tasakaalu hoida.

Kas ja miks on seks endiselt tabu? Kuidas oli sinul nõukaaegses ühiskonnas kasvada?

Minu ema ja isa suhe oli hästi hoidev ja täis armastust, kallistusi, paitusi. Meid on peres kolm last ning saime kõik ema-isa vahelisest õnnelikust suhtest suure osa. Nende suhe põhines suurel armastusel, hoidmisel ja hoolimisel, austusel ja lugupidamisel. Mina olen selle pealt kasvanud. Meil ei olnud peres ka mingeid tabusid, ema küll ei öelnud, et hakkame nüüd seksist rääkima, aga ta oli raamatute levitaja ja meil olid kodus olemas kõik tolle aja seksiraamatud. Olin ca 10-11 aastane, kui neid raamatuid lugesin ja mul tekkis tohutu suur huvi selle maailma vastu. Veel suurem, kui oli enne, sest olen väikesest peale armastuse, mehe ja naise vahelise suhte vastu huvi tundnud.

Väga vähestele on kodus seksist räägitud. See on tegelikult nii oluline teema, ma ei saa aru ühiskonna vastuseisust. Ma näen, et minu tööl on suur mõju erinevates ühiskonnakihtides. Teadlikkuse tõstmise kaudu on võimalik seksuaalset väärkohtlemist ja perevägivalda varajastes kooliastemetes ennetada. Oluline on, et räägime näiteks suguelunditest õigete nimedega ja õpetame noori endale piire kehtestama. Kui noor ei oska end väärtustada, kui tal ei ole piire paigas, kui ta ei tea, mis on õige ja mis vale, siis on need lapsed väga kõrges riskigrupis. Neid on hoitud vati sees ja nad ei oska end ohtlikes olukordades kaitsta.

Millised on inimestevahelised suhted 50 aasta pärast?

Mina näen, et inimesed julgevad aina rohkem tulla enda tõe sisse. Lambukesi jääb vähemaks, nad ei vaja enam karjajuhti ning tekib individuaalsus. Me mõistame, et oleme kõik erinevad oma soovide ja vajadustega. Siit areneb ka oskus end selgelt väljendada. Sest nii kaua, kui arvame, et keegi loeb meid ridade vahelt nagu hiromant, siis polegi võimalik elu imelisse essentsi jõuda. Me ei ole ju loodud olema üksi, osad küll ütlevad, et neile meeldib see, kuid enamus soovivad siiski oma elu teistega jagada. Kui oled üksi, siis pole maailm pooltki nii värviline, kui siis, kui saad oma emotsioone ja tundeid jagada. Kooskasvamine paarisuhte niivõrd ilus osa. Tahaksin loota, et 50 aasta pärast on inimesed endast nii teadlikult, et nad pole düsfunktsionaalsetes suhetes, kus nende vaimne ja füüsiline tervis kannatab.

Täna on noortel palju vaimse tervise probleeme. Nende vanemad on katki, lapsed on katki. Kui me ühiskonda ei paranda, siis see jääbki korduma. See, kuidas emotsioonid meid mõjutavad, kontakt oma tunnetega, on nii oluline. Jah, meile õpetatakse koolis matemaatikat ja füüsikat ning need on olulised, aga inimeseks olemine.. me kõik otsime elus vastust sellele, kes me oleme. Kui lihtsaks muutub elu, kui saad teada, kes sa oled. Sa ei pea mitte kellelegi teisele sobima, pead sobima vaid iseendale.

Kui inimesed sinna jõuavad, kas siis paraneb ka suhte loodusega?

Jah, kindlasti. Ma pole kunagi saanud vihmaussile peale astuda või puuoksi murda. Me oleme loodusega üks ja me ei saa ilma selleta eksisteerida. Austus emakese maa, looduse vastu on nii oluline. Mina püüan elada jättes võimalikult väikese jalajälje. Aga, kui palju me teadvustame seda, milline on meie mõju? See kõik saab alguse kodust, vanemate suhtumisest meid ümbritsevasse. Looduses on ju kõik tasakaalus - kui inimesed üle piiri lähevad, siis järgnevad looduskatastroofid.

-50% hinnaga Super Early Bird piletid Impact Dayle on saadaval 6. juunini. Rohkem infot ja piletid siin: https://impactday.eu/