Üleujutused uhtusid Pekingi Haidiani linnaosa tuletõrjuja Feng Zhen minema, kui ta püüdis esmaspäeval päästa kolme inimest koolimajast. Inimesed pääsesid ohutult, kuid pärast arstiabi saamist „suri Feng kangelaslikult“, teatas riigimeedia. Feng oli üks 20 inimesest, kes Pekingi üleujutustes hukkus.

Naaberprovintsis Hebeis, kus evakueeriti üle 800 000 inimese, hukkus kohaliku meedia andmetel üheksa inimest ja kuus on kadunud. Riik on nüüd valmisolekus Hiina idarannikule läheneva taifuuni Khanun, aasta kuuenda sellise tormi saabumise suhtes.

Alates laupäevast on riigi pealinna ja selle ümbruskonna piirkondi tabanud tugevad vihmahood. Pekingis sadas kõigest 40 tunniga maha kogu juulikuu keskmine sademete hulk. „Selle tormi ajal registreeritud maksimaalne [sademete hulk], mis oli 744,8 millimeetrit, toimus Wangjiayuani veehoidla juures Changpingis,“ ütles Pekingi meteoroloogiateenistus, lisades, et see oli „140 aasta kõige tugevam vihmavaling“.

Rasked vihmasajud tulevad vaid nädalaid pärast seda, kui osa Hiinast kannatas kuumalaine käes. Pekingis registreeriti juunis kolmel järjestikusel päeval üle 40°C, mis sundis ametivõime välja andma hoiatusi raskete ilmade eest. Teadlased ütlevad, et kliimakriis süvendab äärmuslikke ilmastikunähtusi, mida Hiina on kogenud, sealhulgas rekordtemperatuur sel suvel.