Sigaretikonid on maailmas kõige levinum prügiliik, mille reostus on valdav randades ja rannikutel ning ühe koni lagunemiseks kulub kuni üle 15 aasta. Eesti inimesed tekitavad aastas keskmiselt 300 tonni ehk 100 rekkatäit suitsukonisid, millest suur osa jõuab loodusesse.

Täissuuruses küürvaala skulptuur on 3 meetrit lai ja 5 meetrit pikk. Teos on valmistatud metallkarkassile ning lisaks suitsukonidele kasutas kunstnik kalavõrke, klaasriiet ja epoksiidvaiku. Just viimane materjal on autori sõnul oluline, et skulptuuris kasutatud suitsukonid loodust näiteks vihmavee teel edasi ei reostaks. „Kalavõrgud ja suitsukonid on materjalina valitud selleks, et tuua rohkem teadlikkust meie merede heaolule. Epoksiidvaik tekitab kaitsekihi ehk sulgeb konid oma keskkonda, et üksi konis sisalduv aine ei lekiks loodusesse,“ lisas Ines-Issa Villido.

Kunstitöö „Usalda vaala“ idee ja visiooni autor on Ines-Issa Villido, tehnilise teostuse autorid on Ines-Issa Villido ja Ivar Heinpalu. Skulptuur paikneb Saaremaal Illiku laiu Piidivabriku poolsel alal mere ääres. Alates 3. septembrist saab vaala näha Tallinnas Salme Kultuurikeskuse ees, kus avatakse keskkonnanäitus „Lähme nulli“, mis kestab kuni 30. novembrini.