Päikesepaistet pea 40 tundi rohkem

Keskkonnaagentuuri andmetel ei olnud septembris seirejaamades ühtegi päeva ilma päikesepaisteta ja kõikides jaamades paistis päikest tavapärasest enam. Septembri kõige kõrgem temperatuur, 26 kraadi, mõõdeti 12. septembril Kundas. Eesti keskmine päikesepaiste kestus oli 196,9 tundi, pikaajaline keskmine on 157,5 tundi.

Lisaks on septembrikuu Krabbi sõnul löönud mitmeid päevarekordeid, kirjutas Eesti Päevaleht eelmisel nädalal. Esiteks oli 13. september läbi aegade kõige soojem kaheksas seirejaamas. Veelgi enam rekordeid purustas 22. september, mis oli läbi aegade kõige soojem 13 seirejaama jaoks. Samuti purunesid ka öised rekordid: nii sooje öid, nagu oli Eestis 21.-23. septembril, ei ole varem septembris olnud.

Sademeid oli Eesti keskmisena tavapärasest enam – 64,2 mm, samas pikaajaline keskmine on 58 mm. Kuid piirkondlikud erinevused olid suured: kui Kihnus ja Ruhnus sadas pea kaks korda tavapärasest enam, siis Valgas, Jõhvis ja Jõgeval vaid 55 – 65% pikaajalisest keskmisest. Äikest oli septembris viiel päeval, kõige äikeselisem oli 14. september, kui registreeriti 1 040 pilv-maa välgulööki.