Läinud kuul oli globaalne temperatuurianomaalia kõigi kuude lõikes suuruselt teine, jäädes alla vaid tänavusele septembrile. Kuu tervikuna oli 1,7 °C soojem kui 1850-1900 aasta oktoobri keskmine, mis on määratud tööstusajastueelseks võrdlusperioodiks.

Copernicuse kliimamuutuste teenistuse asedirektori Samantha Burgessi sõnul esinesid läinud kuul erakordsed temperatuurianomaaliad. „Need järgnesid neljale kuule, mil ülemaailmsed temperatuurirekordid purunesid. Me võime peaaegu kindlalt öelda, et 2023. aasta saab olema kõige soojem mõõdetud aasta ajaloos ja praegune [ülemaailmne aastane keskmine temperatuur] on 1,43ºC kõrgem kui industriaalajastu eelne keskmine. Ambitsioonikate kliimakriisiga võitlemise meetmete rakendamise vajadus on COP28 konverentsil suurem kui kunagi varem,“ ütles ta.

Tänavuse kalendriaasta (jaanuar-oktoober) globaalne keskmine temperatuur on ka 0,10 °C kõrgem kui 2016. aasta kümne kuu keskmine, mis on seni kõige soojem kalendriaasta. Euroopa jaoks oli 2023. aasta oktoobrikuu rekordiliselt neljas kõige soojem oktoober, ületades 1991-2020 aastate keskmise 1,30 °C võrra.