Konverentsi avaettekande teeb Tartu Ülikooli teadur ja klimatoloog Mait Sepp, kes ettekande ühe osana peab dialoogi keskkonnaliikumise Fridays for Future Eesti eestvedaja Kertu Birgit Antoniga. Ühiskonnateadlane Peeter Vihma räägib mitme Soome linna kogemusest kliimamuutusega kohanemisel ja riigi plaanidest kõneleb kliimaministeeriumi kliimaosakonna juhataja Laura Remmelgas.

Tartu endine pikaaegne linnaarhitekt Tõnis Arjus arutleb konverentsil selle üle, et kui kliimamuutustega kaasnevad mõjud on ilmsed ning kohanemiseks vajalikud lahendused üldjoontes teada, siis miks linnaplaneerimise ja taristu rajamise praktikad neid kiiresti omaks ei võta. Keskkonnaõiguse Keskuse õigusekspert Kärt Vaarmari annab ülevaate, kuidas on kliimamuutusega kohanemine Eestis õiguslikult reguleeritud ning missuguste kliimaalaste õigustega tuleb otsustajatel arvestada.

Ettekannetele järgneval kliimamuutusega kohanemise praktilisi lahendusi otsival paneelarutelul astub eelnimetatud teadlaste ja ekspertide kõrval üles ka Tartu Ülikooli taastamisökoloogia professor Aveliina Helm, kes avab looduskeskkonna kliimamuutusega kohanemise väljakutseid. Konverentsi juhib Tallinna Tehnikaülikooli kestliku arengu ja rohepöörde nõunik Helen Sooväli-Sepping. Konverentsi korraldamist toetab Euroopa Liit. k6k.ee/kohanemiskonverents