Vasser sõnul on tema jaoks huvitav, kui palju peavad riigid ise tuumajaamadesse investeerima, et need tööle saada, samas Eesti riik justkui loodab, et saab tuumajaama peaaegu tasuta, investeerides natukene päästevõimekusse ja tuumaregulaatorisse.

„Aga ettevõtted vihjavad riigile, et võiksite anda meile paar miljardit, siis saaksime edasi arendada. Mis Eesti riik ütleb? Me juba lubasime, et hakkame ehitama,“ rääkis Vasser ja lisas, et siis ei jää riigil muud üle, kui paar miljardit tuumajaama ehitusse investeerida. Aga järgneb see, et ehitus lõpetatakse ära, sest ikkagi liiga kalliks läheb, arvas ta. „See on see tulevik, mida praegu endale riiklikult ette valmistame.“

Lõpliku otsuse Eestisse tuumajaama rajamise kohta teeb riigikogu. Selleks et otsust oleks võimalik langetada, kutsus valitsus 2021. aastal kokku ekspertidest koosneva tuumaenergia töörühma. Nende ülesanne on analüüsida tuumajaama rajamise võimalust ja esitada oma järeldused valitsusele. Terviklik aruanne peab valmima hiljemalt käesoleva aasta lõpuks.

Madis Vasser tegeleb energeetikateemadega keskkonnaühenduses Eesti Roheline Liikumine ning Mart Valner tegutseb keskkonna- ja kliimavaldkonna huvikaitseeksperdina Arengukoostöö Ümarlauas.