Paviljon maksab 260 000 eurot

Eesti delegatsiooni juhib peaminister Kaja Kallase, kes viibib konverentsil 1.-2. detsembril. Kallas osaleb paneelaruteludel ning tal on kavas kahepoolsed kohtumised teiste riigi- ja valitsusjuhtidega.

Samuti avab peaminister Eesti paviljoni, mille riik seadis kõnelustel üles esmakordselt. Paviljoni eesmärk on ettevõtjate, ülikoolide ja riigi partnerluses pakkuda lahendusi kliimamuutustega tegelemiseks. Eesti paviljoni ülesseadmise algatasid Kliimaministeerium, Välisministeerium, Majandus ja Kommunikatsiooniministeerium ning KIK, EIS ja EStDev.

Paviljoni rahastus jaguneb ministeeriumite, ettevõtete ja Tallinna linna osaluse vahel: eelarve on 260 000 eurot, millest 120 000 eurot on ministeeriumite panus, 20 000 panustab Tallinna linn ning 120 000 eurot on ettevõtete ja muude partnerite rahastus.

Konverentsi teisel nädalal on ministrite kohtumised, millel esindab Eestit kliimaminister Kristen Michal. Samuti osaleb konverentsil kliimaministeeriumi kantsler Keit Kasemets. Eesti noorte seisukohti esindab konverentsil kliima noordelegaat Anna Celine Kraus. Kahe nädala jooksul osaleb Kliimaministeeriumist erinevatel aegadel läbirääkimistel kokku 12 inimest.

Araabia Ühendemiraadid (AÜE), kus seekordsed kõnelused toimuvad, on maailma suuruselt kaheksas naftatootja. Kõneluste president on Sultan Ahmed Al Jaber, kes teenib leiba AÜE tööstus- ja tehnoloogiaministrina, kuid istub ka riikliku naftafirma tegevjuhi toolil. Mitte kunagi varem ei ole kliimakõnelusi juhtinud inimene, kes samal ajal töötab mõne ettevõtte juhina, kirjutas Eesti Päevaleht varem sel nädalal.