Nukk transporditakse Eestisse veokiga, teekond Hispaaniast Eestisse kestab veidi üle kahe nädala.

Suurlavastusel „Ookean“ osalev nukk on 8 meetrit kõrge ja kuni 3 meetrit lai. Hiigelnukku liigutab tõstukitaoline masin, käsi ja jalgu saab liigutada köite abil ning näo ja pea liigutamiseks asub ülaosas ka mootor koos juhtelektroonikaga.

Nuku valmistas Carros de Foc (Alicante), suurlavastuse „Ookean“ tarvis on nukule valmistatud spetsiaalne tuukrikostüüm ja kiiver. Hiigeltuukrit juhib kaheksaliikmeline eestlastest ja hispaanlastest koosnev meeskond.

Hiigelnuku tootnud Carros de Foc on tänavateatriettevõte, mille peakorter asub Hispaanias Alicantes. Ettevõte on maailmas tuntud eelkõige oma mobiilsete hiigelnukkude poolest, mis on osalenud erinevatel tänavateatrite festivalidel neljal mandril. “Ookeanil” tuukrikostüümi kandva nuku kohta leiab teavet hiidmarioneti kodulehelt https://carrosfoc.com/productions/giant-puppets/euterpe/?lang=en .

Muusikaline suurlavastus „Ookean" on audio-visuaalne vaatemäng, mis jutustab vee, tule koreograafia, kehakeele ning muusikaga loo inimese panuse möödapääsmatusest. Laval ja ekraanidel on orkester Tallinn Sinfonia, kammerkoor Voces Tallinn, elektroonika, hiigelnukk, plastik ja elu. Heliteose autorid on Ülo Krigul ja Sander Mölder, lavastaja Ran Arthur Braun ning dirigent Risto Joost.

Suurlavastus „Ookean“ esietendub Tallinna linnahalli ja A-terminali vahelisel välialal, pileteid on võimalik hankida nii kell 19 kui kell 22 algavale etendusele. Kokku müüakse tund ja viisteistkümmend minutit kestvale suurlavastusele 2000 piletit. Järgmisel korral on „Ookeani“ võimalik vaadata sel aastal peetaval Dubai Expol.

Vaid veerand meie hapnikust toodetakse vihmametsades — 70% ehk enamik tuleb ookeanist, mis on keskkondlikus plaanis järjemast suurema kaaluga. Umbes 3,5 miljardit inimest ei oma täna ligipääsu jäätmekäitlussüsteemidele, igal aastal jõuab ookeanidesse 8 miljonit tonni plastikut. Läänemeri on seejuures üks kõige tugevama inimmõju all olev meri maailmas. ÜRO aruande kohaselt halveneb rannikuvete seisund endiselt nii reostuse kui ka toitainete liigse juurdevoolu tõttu, mis põhjustavad vetikate vohamist ja tekkinud hapnikuvaeguse tõttu omakorda veeloomastiku surma.

Pileteid etendusele saab osta Piletitaskust.