Madis Vasser selgitas, miks on keskkonnaühendused selle vastu, et rohkem puitu hakkab elektrijaamade ahjudesse liikuma. „Esiteks on kõige halvem variant saata puit Narva ahju, sest see on väga ebaefektiivne jaam ja puit läheb lihtsalt raisku. Teiseks ei ole keeruline näha seost, et kui sa hakkad rohkem puid põletama, suurendad sellega ka survet Eesti metsadele, mis on juba niigi ägamas." Ta lisas, et kui ühel päeval mõistetakse, et puidu põletamine on taastuvenergia vaid paberi peal, läheb roheenergia statistika täielikult võssa.
Selles osas, kas Eesti vajab radikaalsemat keskkonnaliikumist, Madis ja Mart ühisele arvamusele ei jõudnud. Mart Valner arvas, et selline liikumine võib tekitada inimestes keskkonnateemade suhtes trotsi. Madis aga leidis, et meil on tarvis äärmuslikku liikumist selleks, et keskkonnaorganisatsioone hakataks lõpuks kuulama. Ta selgitas, et meil oleks vaja n-ö kurja hunti ehk radikaalset liikumist, keda ei kuulata, aga kelle kõrval tunduvad teised keskkonnaühendused väga mõistlikud.
Oma igapäevatöös tegeleb Madis energeetika- ja kliimateemadega keskkonnaühenduses Eesti Roheline Liikumine ja Mart tegutseb keskkonna- ja kliimavaldkonna huvikaitseeksperdina Arengukoostöö Ümarlauas.
1x
00:00