TVO juht Kristiina Dreimann avaldas koostöölepingu sõlmimise üle samuti suurt heameelt:„Eriti rõõmsaks teeb muidugi see, et jalgpalliklubi pöördus ise meie poole ja otsis võimalusi keskkonnasõbralikumaks tegutsemiseks. Suur hulk erinevas eas spordisõpru saab nüüd lisaks ka oskused, kuidas jäätmeid liigiti sorteerida,“ märkis Dreimann.

Kokku paigaldas TVO jalgpalliklubi ruumidesse A. Le Coq Arenal ja Kotka sisehallis erineva suuruses kogumiskaste, mis võimaldavad klubilastel edaspidi jäätmed sorteerida 5 eri liiki: pakendid, pandipakendid, paber-, bio- ja segaolmejäätmed.

“Üks oluline osa liigiti sorteerimisel on teadlikkus, kuidas seda kõige paremini teha. Nii panustame koostöös ka jalgpallisõpradest pealtvaatajate teadlikkuse kasvule erinevate teabekandjate vahendusel nii staadionitel kui ka klubi ruumides. Tualetis käte pesemine on ju elementaarne, samamoodi on seda sorteerimine,” rõhutas Dreimann.

Järvalt lisas, et TVO prügikastidega on Flora jalgpalliklubi meeskonna igapäevane prügi sorteerimine muutunud palju teadlikumaks. „Kui sorteerimiskastid meie klubi ruumidesse saabusid loeti tihti kastide infosiltidelt, mida ja kuhu võib nüüd visata ning tekkisid arutelud selles osas, kas antud prügi sai ikka õigesse prügikasti? Hea mõte on panna avatud ruumi puhul prügi sorteerimise kohad veidi kaugemale, et prügi viskamiseks pead töölaua tagant tõusma ning end liigutama. Seeläbi kaks head asja korraga – endale ja planeedile mõeldes,“ soovitas Järvalt.

Jaga
Kommentaarid