Mets on justkui terapeut, kes kuulab hinnanguid andmata ja aitab mõtetes selgust luua.
Mets täidab südame positiivsete tunnetega. See keskkond annab lootust, tekitab tänulikkust ja aitab märgata ilu ümbritsevas. Minu lemmikmetsad asuvad Hiiumaal, kus veedan aega suviti. Neis on ürgsust ja väge. Ometi kogun Alexela kogukonnaprogrammi raames puid Harjumaale, sest rohelus kulub suuresti linnaruumiga hõivatud maakonda hädasti ära.

Julgustan Alexela kogukonnaprogrammiga liituma kõiki Eesti inimesi, kellele läheb korda meie loodus. Neid, kes otsivad võimalusi enda süsinikujalajälje vähendamiseks ja soovivad panustada kestliku mõtteviisi levikusse. Mulle tundub, et eriti hästi sobib Alexela kogukonnaprogramm kiire eluviisiga linnainimestele, kellel napib sageli aega ise aktiivselt looduse heasse käekäiku panustada. Kogukonnaga liitumine on mugav võimalus panna õlg alla uute puude Eesti metsadesse jõudmisele. Mulle avaldab tõesti muljet, kui läbimõeldud on kogu protsess – alustades liitumisest ja lõpetades puude istutamisega metsaühistute poolt. Minul kliendina on kindel tunne, et panustan koos teiste Eesti inimestega millegi suurema hüvanguks ja sellel on pikaajaline mõju.

Võimestav on kogeda, kui palju on Eestis sarnaselt mõtlevaid inimesi, kes mõtestavad enda tarbimise mõjusid ja keda seob tahe Eesti looduse hüvanguks panustada.
Pean end keskkonnasäästlikuks. Tarbin vastutustundlikult, sordin tublisti prügi ja otsin teisigi võimalusi, kuidas loodust vähem koormata. Autosõitudest mul siiski pääsu pole ja paratamatult tuleb kütust paaki kallata. Pärast Alexela kogukonnaprogrammiga liitumist saan seda teha pisut kergema südamega, sest kompenseerin tänu puude kogumisele vähemalt osaliselt enda sõitude kahjuliku keskkonnamõju. Ühtlasi motiveerib mind teadmine, et Alexela kogukonnaprogrammi liikmeskond paisub hoogsalt. Täna on meid ligi 30 000 ja see arv aina kasvab. Võimestav on kogeda, kui palju on Eestis sarnaselt mõtlevaid inimesi, kes mõtestavad enda tarbimise mõjusid ja keda seob tahe Eesti looduse hüvanguks panustada. Usun, et vajame kõik õlatunnet ja ühtehoidmist. Peale selle, et tänu Alexela kogukonnaprogrammile jõuavad puud Eesti metsadesse maha füüsiliselt, pakub teiste Eesti inimestega ühtsustunde kogemine mõnusaid hetki ka hingele.
Minu jaoks iseloomustab Alexela kogukonnaprogrammi kuuluvus ja soov ühiselt panustada. Algatuse idee on väga hea ja inspireeriv. Vähe on ettevõtteid, kes nii suurelt ja käegakatsutavalt keskkonda panustavad.
Vähe on ettevõtteid, kes nii suurelt ja käegakatsutavalt keskkonda panustavad.
Sageli tundub, et ettevõtete projektid on ühekordsed. Alexela kogukonnaprogramm on seevastu kantud jätkusuutlikkusest. Ei ole nii, et ühe korra istutatakse tuhat puud ja siis tehakse käed mullast puhtaks. Kogukonnaprogramm alles kogub hoogu ja ootan põnevusega, kuhu see teekond välja viib.

Rohkem infot kogukonnaprogrammi kohta leiad lehelt: www.alexela.ee/kogukond.

Jaga
Kommentaarid