1 sendi panustamine kütuseliitrilt looduse heaks ja enda keskkonnajalajälje vähendamiseks ei koorma rahakotti, kuid annab emotsionaalselt palju tagasi.

Minu jaoks iseloomustab Alexelat sõbralikkus ja hoolivus klientide suhtes, mistõttu on see pikalt olnud minu kodutankla. Otsus liituda kogukonnaprogrammiga sündis samuti kohe, kui sellest kuulsin. Leian, et 1 sendi panustamine kütuseliitrilt looduse heaks ja enda keskkonnajalajälje vähendamiseks ei koorma rahakotti, kuid annab emotsionaalselt palju tagasi. Julgustan kõiki autoomanikke mõtlema, mitu liitrit musta kulda nende sõiduk kuus neelab. Võib-olla 50, äkki 100? Isegi 100 liitri tankimisel väheneb kontojääk pangakaardil kõigest 1 euro võrra, kuid Eesti metsadesse ja teile meelepärasesse maakonda jõuab tänu Alexela võimendusele 8 uut puud. Piltlikult on kaalukausil 1 onu Eskimo jäätis ja 8 puuistikut, mis seovad elu jooksul atmosfäärist ligi 5 tonni süsihappegaasi. Umbes sama palju kaaluvad 4 tavalist pereautot kokku! Kumma valite? Kas magusa suutäie või pikaajalise panuse Eesti looduse heaks? Mina olen enda valiku Alexela kogukonnaprogrammiga liitudes teinud ja sellega väga rahul. Tervis ütleb samuti aitäh.

Rasmus, Alexela Kogukonnaprogrammi liige

Tänu minu panusele on Läänemaa metsadesse istutatud üle 400 uue puu. Need on kogunenud täiesti märkamatult, rutiinsete tankimiste käigus. Tõsi, kogukonnaprogrammi liikmena otsib silm tähelepanelikumalt Alexela tanklaid. Õigupoolest olen viimase paari aasta jooksul ainult paaril korral kasutanud mõne teise tanklaketi teenuseid, sest minu hinnangul ei paku ükski konkureeriv kütusemüüja võrdväärset lahendust enda sõitude keskkonnamõju vähendamiseks.

Alexela kogukonnaprogrammiga liitumine on kujundlikult nagu männivaik, mis inimesi ühise eesmärgi külge liimib

Tunnen suurt uhkust selle üle, et Eestis on nii palju inimesi, kes on juba otsustanud Alexela kogukonnaprogrammiga liituda. Täna on meid üle 12 000. Seda on sama palju kui Haapsalus elanikke! Ometi olen kindel, et peagi on meid mitu korda rohkem. Meil on üks Eestimaa, mida hoida! Kogukonnaprogramm võiks kõnetada inimesi, kes mõistavad, et planeet Maa ei ole võluri varrukas, kust imeväel asju välja tõmmata. Oluline on ka tagasi anda.

Keskkonnasõbralikumate tarbimisvalikute tegemine mängib olulist rolli selles, et saaksime tulevastele põlvedele jätta ilusa looduse ja puhta õhuga riigi, kus on mõnus kasvada, pere luua ja vananeda. Liitumine Alexela kogukonnaprogrammiga on selleks suurepärane võimalus, sest tuleb poolele teele vastu. Mõistetavalt on kiire elutempo juures keeruline leida peas ruumi mõtete mõlgutamiseks ja kalkuleerimiseks, kuidas enda keskkonnajalajälge vähendada. Alexela on selle töö inimese eest ära teinud, hinnaga 1 sent kütuseliitri kohta! Minu meelest väga hea diil.

Mõistetavalt on kiire elutempo juures keeruline leida peas ruumi mõtete mõlgutamiseks ja kalkuleerimiseks, kuidas enda keskkonnajalajälge vähendada.

Kui paljud inimesed teevad natukene, vormub see suureks mõjuks. Minu meelest on kogukondlikkus ja koostegemine Eesti elanike supervõime. Alexela kogukonnaprogrammiga liitumine on kujundlikult nagu männivaik, mis inimesi ühise eesmärgi külge liimib. Teadmine, et Eestis on tuhandeid inimesi, kes soovivad enda sõitudest tulenevat keskkonnajalajälge vähendada, on võimestav. See on vinge õlatunne!

Rohkem infot kogukonnaprogrammi kohta leiad lehelt: www.alexela.ee/kogukond.

Jaga
Kommentaarid