Saate eesmärk oli murda mõningaid ohtlikumaid ja keerukamaid rohepöördega seotud müüte. Üks neist müütidest oli, et keskkond ja majandus saavad paralleelselt kasvada.

Kui Eesti tahaks päriselt teha rohepööret, ei saaks rikkust enam rahas mõõta. Elame tohutus konkurentsimaailmas, seal peavad püsima nii ettevõtted kui riigid. Aga sealt tulebki looduse ekspluateerimine," arvas Karin Kruup ja märkis, et enamik otsuste tegijaid sihivad praegu majanduskasvu suunas.

Madis Vasser sõnas, et inimestel oleks tegelikult aeg hakata aktsepteerima, et peagi on ees suured süstemaatilised muutused. Täpselt seda Karin Kruupi hinnangul kaks viimast kriisi näitasidki: elu peab muutuma kohalikumaks ja peame ise hakkama saama, mitte sõltuma kaugete maade ressurssidest. Mart Valner täiendas, et rohepöördel ei ole konkreetset vastutajat, seega ei saa kellegi pihta ka näpuga näidata, kui suur krahh tuleb.

Kuula saatest, milliseid teisi rohepöördega seotud müüte ümber lükati.

1x
00:00

Oma igapäevatöös tegeleb Madis energeetika- ja kliimateemadega keskkonnaühenduses Eesti Roheline Liikumine ja Mart tegutseb keskkonna- ja kliimavaldkonna huvikaitseeksperdina Arengukoostöö Ümarlauas.