Vasser tuvustas, et 6% inimestest ei poolda uuringu järgi pesitsusrahu kehtestamist. Kes ei ole kursis, siis pesitsusrahu kevadsuvisel ajal on vajalik uue põlvkonna linnupoegade suureks kasvatamiseks ning Eesti elurikkuse hoidmiseks. „Ma kujutan ette seda kuue protsendi esindajat, kes tahab harvesteri heli kuulata, mitte linnulaulu," rääkis ta.

Lisaks uuriti küsitlusega inimeste suhtumist raiemahtude suurendamisesse. Uuringust selgus, et 63% inimestest pooldas riigimetsas raiemahu vähendamist, 3% pooldab suurendamist. Mart Valneri sõnul ei olnud ta üldse üllatunud selles tulemuses, sest eestlased siiski peavad ennast metsarahvaks. Vasser vastas, et tema üllatunud, sest järjelikult ei ole intensiivne lobitöö töötanud ja inimestel ei olegi veel refleksi karjuda sõna "lageraie" kuuldes vastuseks "jah!".

Miks saatejuhtide arvates osa eestlastest eelistab harvesteri heli linnulaulule, kuula Delfi Taskust.

1x
00:00

Oma igapäevatöös tegeleb Madis energeetika- ja kliimateemadega keskkonnaühenduses Eesti Roheline Liikumine ja Mart tegutseb keskkonna- ja kliimavaldkonna huvikaitseeksperdina Arengukoostöö Ümarlauas.