Elektriauto vs. sisepõlemismootoriga auto

Elektriautodel on mitmeid positiivseid omadusi, mida diisel- või bensiinimootoriga auto ei paku. Iga uus turule tulnud mudel pakub uuendusi ja täiendusi.

· Elektriautod on väikeste hoolduskuludega. Õlivahetus, mured õlifiltri, käigukasti või süüteküünalde pärast ei kuulu elektriautode hoolduse hulka. Masinasse integreeritud rekuperatiivpidurdussüsteem hoiab ära pidurite kiire kulumise, mis tähendab taas vähem stressi ja kulutusi.

· Elektriautod on kasvav trend. Elektriautode laadimispunkte on üha rohkem ja see muudab masina kasutamise veelgi mugavamaks ning praktilisemaks. Lisaks on elektriautoga linnas sõitmine väga energiasäästlik. Regeneratiivpidurdamise süsteem taastab energiat iga kord, kui kiirust aeglustatakse või pidurdatakse.

· Elektriautod on keskkonnasõbralikud. Neil puuduvad heitgaasid, kuna auto töötab elektrimootori jõul.

· Elektriautod tekitavad väga vähe müra.

· Elektriautodel on väike sõidukulu. Õige hoolduse ja kasutamise korral on nad lisaks ka väga turvalised ning töökindlad autod.

· Elektriautodel on väike sõidukulu. Kuna elektriautod on oma ehituse poolest sisepõlemismootoriga autodest palju lihtsamad ja sisaldavad vähem erinevaid detaile, on nad õige hoolduse ja kasutamise korral väga töökindlad ja turvalised autod.

· Elektriautodele on palju tasuta parkimiskohti. Tallinnas võivad elektriautod sõita ka ühistranspordirajal.

Elektriauto või hübriidauto?

City Motors pakub oma tootevalikus elektriautode kõrval ka hübriidelektriautosid. Sellisel autol on kaks erinevat tüüpi mootorit: elektrimootor, mis kasutab toiteallikaks akut, ja sisepõlemismootor, mis kasutab kütusena bensiini. Kahe erineva mootori olemasolu võimaldab igal ajahetkel auto arvutil valida neist säästlikum. Samuti sõita bensiiniga, kui elektrimootori aku on energiast tühjaks sõidetud. Ümbervahetus mootorite vahel on automaatne. On olemas ka hübriidautosid, mis kasutavad väikest bensiinimootorit elektrienergia tootmiseks, mis suurendab sõiduulatust. Laetavate hübriidelektriautode sõiduulatus elektrit kasutades erineb vastavalt mudelile. Tehes enamiku sõite elektriga, on võimalik hoida kokku tarbimiskulutuste arvelt ja ka keskkonnale väiksemat mõju avaldada.

City Motorsi tootevalikus on mitmeid erinevaid hübriidautosid. Renault Arkana hübriid või Renault Capturi hübriid on elegantsed, praktilised ja mugavad valikud. Tule tutvu meie toodetega kohapeal erinevates esindustes üle Eesti!

Kuidas käib elektriauto laadimine?

Elektriautode akud on kõrgtehnoloogilise disaini ja ehitusega. Elektrisõiduki läbisõidu pikkus sõltub aku võimsusest. City Motorsis saadaval oleval Renault Megane E-Techil on 60 kWh aku, mille kombineeritud sõiduulatus on kuni 450 km.

Elektriautode akud on loodud vastu pidama aastaid, mis annab turvatunde ja enesekindluse valida enda uueks sõiduvahendiks just elektriauto. Aja jooksul elektrisõiduki aku võimsus küll veidi väheneb ja see lühendab järk-järgult sõiduulatust. See ei tähenda aga veel aku vahetamist uue vastu. Elektriauto akut saab uuendada ja selle kulunud osi välja vahetada.

Optimaalseks aku kasutamiseks on soovituslik elektriautosid laadida kuni 80% võimekuseni ja võimaluse korral mitte lasta akut 0% peale. Laadimist on hea alustada juba 20% pealt. Sedasi kestab aku töökindlus kauem.

Elektriauto laadimine on väga kerge. Selleks kuluv aeg sõltub mitmetest faktoritest: aku täituvuse tase, aku maht ja elektriauto laadija võimsus. Elektrisõidukeid on võimalik laadida nii kodus kui ka elektriautode laadimispunktides, mis paiknevad üle Eesti.

Elektriautode laadimispunkte võib leida suure liiklustihedusega maanteede, bensiinijaamade, kaupluste ja kohvikute lähedusest. Sedasi võib kindlustundega ette võtta pikemaid autosõite, teades, et tee peal on vajadusel olemas elektriauto laadimise võimalus.

Kodustes tingimustes laadimiseks on tarvis 220 V pistikut või elektriauto kodulaadijat. Soovituslik on valida spetsiaalne elektriauto laadija. Laadija saab otse ühendada oma päikesepaneelidega ja nii kokku hoida ka elektrikuludelt.

Elektriautode valik ja hind Eestis

Elektriautode valiku hulgast leiab midagi igale maitsele. City Motorsist on endale võimalik soetada Eesti soodsaim Dacia elektriauto Dacia Spring Electric või hoopis uus täienenud Megane E-Tech või Nissan Ariya, mis peagi meie turule jõudmas. Lisaväärtust annab professionaalne müügiettevalmistus, abi ja konsultatsioon ning kasutatud autode liisingu võimalus. Samuti saad soovi korral City Motorsis kohe vormistada nii kasko- kui ka liikluskindlustuse.

City Motors pakub elektriautode müüki Lasnamäel, Laagris ja Tartus. Lisaks on meie edasimüüjad Narvas ja Kuressaares. Autosid on võimalik vaatama tulla ja ka proovisõidule viia. Soovime omalt poolt anda kliendile turvatunde, et ta leiab enda vajadusi rahuldava sõiduki ja oleme tema jaoks olemas ka edaspidi.

Dacia Spring

Eesti soodsaim elektriauto on Dacia Spring. Hind alates 19 390 €.

Tule proovisõidule!

Sobiv aeg broneeri internetis:

Jaga
Kommentaarid