Lisaks Sakala tänava ja Pärnu maantee ristumispaigas asuvale pargile on kerkinud taskupark ka Suur-Karja tänavale. „See annab vanalinnale mõttelise alguse ning tihedalt täispargitud ja pigem kivises linnaruumis koha, kus on hea jalutajatel mõneks ajaks peatuda,“ põhjendas Lippus asukoha valikut. Homsest, 1. septembrist kerkib park ka Kalamaja raamatukogu ette. See jääb ühtlasi ka Gustav Adolfi gümnaasiumi laste kooliteele.

„Taskuparkide asukohtade valimisel oli meie jaoks oluline, et need jääksid teekondadele, mida läbib igapäevaselt palju inimesi, kuid kuhu üks meeldiv istumis- ja roheala kuluks ära,“ lisas Lippus.

Taskuparkidesse istutati järgmised taimed: harilik põõsasmaran, Jaapani enelas, võnk-kastevars, helmikpööris, raudrohi, harilik sinihelmikas, männas-neiusilm ja harilik paelrohi. Sel hooajal ei ole taskuparkidesse igihaljast haljastust projekteeritud, kuid kui need jäävad tänavaruumi talveks, on abilinnapea sõnul lahenduseks lisada istutusalale näiteks männioksi.

Taskupargi disainis Keiti Lige ning ühe pargi maksumus oli 14 000 eurot. Ilmselt viiakse taskupargid lume ja külma saabudes kuhugi hoiule ning tuuakse need siis kevadel uuesti välja.

Elanike tagasiside positiivne

Abilinnapea Madle Lippus tõi välja, et peamiselt on linnaelanike tagasiside olnud positiivne. Nad on tähendanud, et taskupark on hea viis kõledate tänavate elavdamisel ning sellised lähenemised on igati tervitatavad. „Ning tore, et lõpuks kasutatakse ka Tallinnas mujal maailmas ammu kasutusel olevaid linnaruumi mitmekesistamise võtteid,“ kirjeldas Lippus elanike tagasisidet.

Taskuparkide asukohtadeks valiti autode parkimiskohad, mis on ühiskondlike funktsioonidega hoonete ees. „Seda eesmärgiga, et taskupargis olijate jutusumin liialt elanike ei segaks, seda ka õhtutundidel,“ põhjendas abilinnapea. Taskuparkide lisandumisega tänavaruumi on tema sõnul selgemini tõstatunud mitmed laiemalt Tallinna tänavaruumi puudutavad mured. Näiteks Sakala tänava taskupargi puhul on elanikud tähelepanu juhtinud tänava liigkitsale kõnniteele ning üldisele segasele liikluskorraldusele, mille üheks põhjuseks on ka laste igapäevane autoga sealsamas kõrval asuvasse kooli toomine.

Tallinna linnal on soov koguda kohalikelt põhjalikumat tagasisidet selle kohta, kuhu järgmisel aastal veel taskuparke tulla võiks.