Roheline mõtteviis saab alguse igast indiviidist. Suuri muutusi ei hakata kunagi tegema, kui suurte organisatsioonide juhid pole aru saanud rohelise mõttekusest. Seepärast on oluline, et iga kooliskäiv laps saaks minna õppima jalgsi/rattaga, istutada oma taime/sorteerida prügi, valida taimset toitu ning süüa täisväärtuslikku orgaanilist toitu. Kui lapsed sellises keskkonnas kasvaksid, poleks meil vaja tuleviku pärast muretseda, sest roheline on nende jaoks standard.

Mis on teid roheteemasid uurides ja käsitledes kõige rohkem üllatanud?

Meenub, et kui käisin toidutööstustes pakenditest lugu tegemas, siis mitte ükski neist suurtest ettevõtetest ei sorteerinud oma köögis prügi. Samuti on prügi sorteerimine algelisel tasemel keskkonnaministeeriumis.

Mis on kõige suuremad muutused elus, mida olete teinud, et teie ökoloogiline jalajälg oleks väiksem?

Peamiselt taimne toit. See on üks lihtsamaid asju, mida iga indiviid saab teha. Ühtlasi kõige suurema mõjuga teguviis, mida iga indiviid saab teha.

Mis ettekannet ootate te Rohekonverentsi programmis?

Arvestades seda, kui kallis on elekter ja et Eestis pole süsteemselt elektrienergiat arendatud viimased ... ma ei tea ... 15 aastat? Siis väga ootan, mida huvitavat pakub välja Ivo Palu TTÜst vallatute ideedena elektrienergia tootmiseks.

Rohekonverentsi „NÜÜD ja 10 aasta pärast“ on võimalik tutvuda SIIT!