„Need ja paljud teised elektriautodega seotud küsimused on ettevõtete ja organisatsioonide juhtide jaoks täna juba laual ning esimesed kogemusedki saadud,“ tõdes konverentsi peakorraldaja MTÜ TargetZero juht Jüri Luud. Tema sõnul on juhtidel ja otsustajatel võimalus „Elektra Pro 2022“ konverentsil kuulata teiste juhtide kogemusi, saada täielik ülevaade elektromobiilsuse teemadest ning selle tulemusel juba oma otsuseid kujundama hakata.

Konverentsil osalejad:

Telia tutvustab konverentsil esmakordselt elektriautode laadimise uut maksesüsteemi, mille abil saab Eestis lõpuks võimalikuks tasuda ühe maksekanali kaudu kõigi laadimisteenuse pakkujate juures. Telia ärikliendiüksuse juht Holger Haljandi sõnul parandab ühtne maksesüsteem oluliselt elektriautode laadimise mugavust.

Autode müügi- ja teenindusettevõte Eesti liidu (AMTEL) juht Arno Sillat püstitab konverentsil küsimuse, kas elektriautode massiline kasutuselevõtt on reaalsus või pigem soovunelm? Samuti selgitab, milliseid eeliseid ja võimalusi annaksid elektriautod Eesti ettevõtetele.

Auve Tech nõukogu esimees Taavi Rõivas ja AS Würth tegevjuht Lauri Luks kirjeldavad, kuidas sobivad kokku tippjuhi pingeline töö ja elektriauto. Laval kulmineerub eksperiment, milles Forus Grupi tegevjuht Margus Nõlvak kasutas nädala jooksul oma tööülesannete täitmisel elektriautot. Selgub, kas tal jäi seetõttu midagi tegemata või kuhugi jõudmata.

Eesti Energia transporditeenuse juht Mango Oras ja Telia Eesti haldusosakonna juht Mari-Liis Männisalu vastavad küsimustele – kas elektriautode kasutuselevõtt vähendas või suurendas ettevõttes kulusid ja kuidas tasuda töötajale tööauto kodus laadimise eest? Enefit Volt äriarendusjuht Kert Pääbo tutvustab, kuidas saab elektriautot kontoris, kodus ja autopargis laadida ning mida selleks vaja? Autolehe peatoimetaja Tarmo Tähepõld annab aga ülevaate Eestis müüdavatest elektriautodest.

W.EG. Eesti juhatuse liige Silver Aiaste ja Omniva transpordihalduse juht Marten Seepter räägivad oma kogemusest, kuidas elektriautodele üleminekut ettevõttes planeerida, juhtida ja läbi viia ning milliseid ootamatusi muudatus kaasa tõi. Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, Eesti Energia juhatuse liige Margus Vals ja Telia Eesti ärikliendiüksuse juht Holger Haljand arutlevad, miks üldse on elektriautod ettevõtetele olulised ja kuidas elektromobiilsuse ignoreerimine halvendab reaalselt ettevõtte konkurentsivõimet.

Konverentsi modereerib W.EG. Baltic juhatuse esimees Timo Raimla, kelle ettevõttes on samuti võetud kasutusele elektriautod. „Elektra Pro 2022“ partneriteks on jätkusuutlikku tehnoloogiat ja tegevusi toetavad ettevõtted Swedbank, Telia Eesti ja Eesti Energia.

Konverentsile on võimalik veel registreerida aadressil elektrapro.ee.