Nutikas sisevalgustus ühegi investeeringuta

Parima lahenduse leidmiseks kaardistavad Eesti Energia spetsialistid hoone valgustuspaigaldise ja sellega seotud kulud. Seejärel esitame pakkumise ning sõlmime sobivuse korral ka lepingu.

Joonis 1 Täisteenus võimaldab valgustuselt säästma hakata ilma investeeringuta. Valgustite eest vastutab Eesti Energia, kõik oluline mahub kuutasu sisse.

Valgustuse täisteenuse korral võtame esimese investeeringu enda peale, ettevõtte kanda jääb vaid igakuine teenustasu 3–5-aastase lepinguperioodi vältel. Pärast lepinguperioodi lõppu kuuluvad valgustid ettevõttele.

Valgustuse täisteenuse plussid:

  • Nullinvesteering – esimese väljamineku teeb Eesti Energia.

  • Terviklahendus – teeme kõik tööd alates valguslahenduse koostamisest kuni paigalduse ning hooldus- ja parandustöödeni.

  • Kiire tasuvusaeg – investeering leedidesse tasub ära 2–5 aastaga.

Joonis 2 Valmislahenduse korral ostab klient valgustid välja ning igakuist tasu ei lisandu. Valgustite halduse ja hoolduse eest vastutab klient.

Kui ettevõte soovib valgustite uuendamisse ise investeerida, siis pakume ka täisvalmis lahendusi. Sellisel juhul renoveerime valgustussüsteemi ning pärast tööde valmimist anname halduse ja hooldustööd kliendi kätesse.

Tootmishoones vahetasime 420 luminofoorvalgustit LED-valgustite vastu välja. Uus  
lahendus on 59% energiasäästlikum, hoides aastas kokku 
23 543 eurot. Projekti tasuvusaeg on 1,8 aastat.

Välisvalgustus ilma igakuise elektriarveta

Valgustatud parkimisplatsid ja hoonetevahelised alad on kasutajasõbralikud ning palju turvalisemad. Välisvalgustite uuendamisega kaasneb nüüdisaegne juhtimissüsteem, mis võimaldab kas kohe või hiljem erinevaid liikumisele või valgusele reageerivaid andureid paigaldada. Samuti saab valgustustaristut kasutada elektrisõidukite laadimiseks täiendavat elektrivõrku ehitamata.

Leedus Tauragė vallas paigaldasime tänavatele 3595 nutikat LED-tänavavalgustit. Uus lahendus on ligi 50% energiasäästlikum, hoides aastas kokku ligi 120 000 eurot.

Välisvalgustuse renoveerimisel on kaks võimalikku lahendust: täisteenus või väljaost koos haldusteenusega.

Eesti Energial on sise- ja välisvalgustuse kliente nii Eestis, Lätis, Leedus kui ka Poolas. Viimaste aastate jooksul oleme renoveerinud ligi 4900 sisevalgustus- ja ligi 5500 välisvalgustussüsteemi. Meie tugevusena on kliendid välja toonud mugava asjaajamise, kindla kvaliteedi, sujuva edaspidise koostöö ning kliendikeskse lähenemise.

Jaga
Kommentaarid