Linnakeskkonna parendamiseks suurendame linnaeelarves haljastuskulusid kahe miljoni euro võrra, millega toome linnaruumi juurde tuhat puud. Esmakordselt kasutame ka praktikat, kus istutame linnakeskkonda 300 suuremat puud, et leevendada kuumasaare efekti,“ rääkis linnapea Mihhail Kõlvart.

Lisaeelarvega suurenevad linna tulud kokku 41,7 miljoni euro võrra, seejuures suurenevad linnakassa tulud 8,3 miljoni eurot, linna asutuste omatulud 9,1 miljoni euro ning saadavad toetused riigieelarvest ja välisrahastusest 24,3 miljoni euro võrra.

Rohkem puid vähendab surmajuhtumeid

Märtsis kirjutas Eesti Päevaleht uuringust, mis leidis, et kui linnades oleks praegusega võrreldes poole rohkem puid, võiks õhutemperatuur langeda 0,4 kraadi võrra. See omakorda võib vähendada kuumusega seotud surmajuhtumeid 39,5%. Uuringu üks kaasautoreid, ISGlobali teadur Mark Nieuwenhuijsen rääkis, et linnadesse senisest rohkemate puude isutamisel on lisaks surmajuhtumite arvu vähendamise teisigi tervisega seotud eelised, sealhulgas südame-veresoonkonna haiguste, dementsuse ja vaimse tervise murede vähendamine.