Võluv Rävala puiestee

Kuigi linnaruumifestival toimub sel aastal alles teist korda, on see jõudnud saada palju täiendusi. „Kui mullu panime festivalil rõhu pigem intensiivsusele ja harivale programmile, et kahe festivalipäeva jooksul tekiks võimalikult sisutihe diskussioon tänavate ja keskkonna üle, siis sel aastal on asjad teisiti. Oleme pikendanud festivali kestvust kahelt päevalt enam kui nädalale, luues sedasi pikema ajaspektri oluliste asjade ütlemiseks ja jättes ruumi ka mõnusale äraolemisele ning juhuslikele kontaktidele. Me loodame, et Rävala puiestee suudab oma roheluse ja võluga linlaste ja külaliste südamed võita,“ ütleb Laiakask.

Sel aastal ootavad külalisi ka mitmed erilised arhitektuurielemendid, mis mõnusat äraolemist toetavad. „Näiteks hekisillad, välilava, välikontor, kiikede installatsioon, gabioonipingid, Rahvusraamatukogu lugemiskastid ja veel palju muud,“ loetleb Laiakask.

10.–18. juunini Rävala puiesteel toimuva linnaruumifestivali „Tulevik on täna/v“ eesmärk on kutsuda kõiki linlasi kliima, elukeskkonna ja linnaruumi teemadel kaasa mõtlema. Kaasa mõtlema, tegutsema, vaatama, kogema ja avastama. Just seetõttu koondataksegi kokku kõik heaks tänavaks vajalik – inimesed, head mõtted, melu – ning paigutatakse linna keskele!

Olulisemad sündmused

10. juunil algusega kell 18.00 – Linnaruumifestivali avamine

11. juunil algusega kell 12.00 – Kogupere linnaruumipäev

12. juunil algusega kell 13.00 – Koolinoorte demokraatiatrenn

13. juunil algusega kell 15.00 - Putukahotelli valmistamise töötuba

14. juunil algusega kell 19.00 – Ööülikooli avalik salvestus Eik Hermanniga

15. juunil algusega kell 19.00 – Ööülikooli avalik salvestus Oliver Orroga

16. juunil algusega 17.30 – Murukontsert: Alika Milova & Daniel Levi LIVE

17. juunil algusega kell 12.00 – Hea Tervise Päev

18. juunil algusega kell 12.00 – Tänavapidu koos Reisiva Siiliga

Tutvu linnaruumifestivali programmiga täismahus aadressil

Festivali kõrghetked

Festivali üheks tipphetkeks on kindlasti selle avamine (10.06 kell 18.00), kui saab südalinna piirkonna elanikega minna elamusjalutuskäigule ning tutvuda nende vaatenurgaga oma elukeskkonnast. „Avaõhtul esineb ka Seltskond Pargis. Muidugi saavad linnakodanikud vaadata öökino, kogeda tipptunniüllatusi ja lüüa tantsu koos Eesti ainukese art car’iga Reisiv Siil,“ selgitab ta. Aga põnevaid tegevusi tervele perele jätkub kogu festivali vältel.

Näiteks on 11. juuni kogupere linnaruumipäev. „Selle päeva programm pakub mugavat, harivat ja lõbusat ajaviidet kogu perele ning võimaldab tänava ja linnaruumi võlusid nautida otse südalinnas.“

Vahel tuleb lihtsalt sattuda õigel ajal õigesse kohta ja lasta elul juhtuda.

Festivali raames toimub ka murukontsert, kus astub lavale Eurovisioonil erakordse esituse teinud Alika ning täielik heatujusaadik Daniel Levi. Laiakask rõhutab, et tegelikult on märkimisväärsed kõik sündmused. „Nädalavahetuseti on rõhk pigem sellel, et tegevust ja põnevust jaguks igas vanuses ja igasuguste huvidega külastajatele, ning nädala sees toimuvad väiksemad, kitsama fookusega, aga samuti väga sisukad sündmused, nagu näiteks Ööülikooli avalikud salvestused, tuurid, Põnevikusõprade klubi, Fridays For Future koolinoorte demokraatiatrenn, Negavati aruteluõhtu jpm.“

Aga on ka sündmusi, millest saab teada alles kohapeal. „Meie festivali tipptunniüllatused tähendavad, et linnaruumis võib sattuda performance’ile või mõne tippmuusiku kontserdile. Kavas toodud kellaaeg on vaid orientiir – vahel tuleb lihtsalt sattuda õigel ajal õigesse kohta ja lasta elul juhtuda. Linnaelu on täis üllatusi!“

Öökino filmid!

Linnaruumifestivali „Tulevik on täna/v“ raames toimub Rävala puiesteel, täpsemalt tänava keskel asuval rohealal, öökino. Kavas on mitmeid põnevaid filme.

16. juuni

23.00 Tšornobõli vanamemmed
kestvus 1 h 10 min

00.20 Enter Through the Balcony
kestvus 25 min

00.50 Varblane, mitte kanaarilind
kestvus 23 min

17. juuni

23.00 Lost Rivers
kestvus 1 h 12 min

00.20 Suur soo
kestvus 52 min