Jalakasurma komisjoni eesmärgiks on kaardistada puuhaiguse leviku olukorda Kadrioru pargis ja laiemalt Tallinna linnas ning seejärel töötada välja meetmeid selle mõjude leevendamiseks. Lisaks linna haljasaladel kasvavatele jalakatele võetakse luubi alla ka erakinnistutel kasvavad puud. Seoses sellega plaanib linn välja töötada toetusmeetmeid kas haigete puude ravimiseks või vajadusel surnud puude mahavõtmiseks ja sobivaks asendusistutuseks.

Komisjoni koosseisu kuuluvad Eesti Maaülikooli metsapatoloogia professor Rein Drenkhan, Tallinna Botaanikaaia peadendroloog Olev Abner, Luua metsanduskooli arboristiüksuse õpetaja Aino Mölder, arborist ja Eesti Maaülikooli lektor Liina Jürisoo, Kadrioru Seltsi esindaja Kadi Keskküla, Eesti Arboristide Ühingu ja Looduskaitse Seltsi esindajad, Kadrioru pargi juhataja Ain Järve, Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja Jaan Tarmak, Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti haljastus- ja keskkonnaosakonna juhataja Kristiina Kupper, Kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Aigar Palsner ja keskkonna valdkonda kureeriv Tallinna abilinnapea Vladimir Svet.

Jalakasurma komisjoni esimene koosolek toimub septembri keskpaiku. Sügise jooksul plaanitakse välja töötada meetmete paketti, mis aitab leevendada puuhaiguse mõju Tallinna haljastusele. Komisjoni liikmete töö ei ole tasustatav.