Ürituse teise partneri, Luminor Panga jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder Fontana sõnul otsib pangagrupp pidevalt ülebaltilisi algatusi, mis on kogukondadele olulised. „Baltic Sustainability Awards seab oma ettevõtmise keskmesse just kohalikud inimesed ja nende ideed. Seda toetades saame ka meie väljendada pühendumust Baltikumi inimeste sotsiaalse ja majandusliku heaolu toetamisele. Usume kindlalt, et tee kestlikumasse tulevikku on meie endi kätes ning kutsume ka oma kliente vajalikele muutustele oma hoiakute ja tegudega kaasa aitama,“ rääkis ta.

Üritusel astub ette üle 50 rahvusvahelise esineja, sealhulgas tegevjuhid, tööstusliidrid, läbimurret lubavad kliimatehnoloogia idufirmad ja poliitikakujundajad Balti riikidest, Saksamaalt ja Põhjalast. Teiste seas kõnelevad ettevõtte Plan A tegevjuht Lubomila Jordanova (Saksamaa), kes septembris tõstis 27 miljonit dollarit A-seeria investeeringutena, tehnoloogiaettevõtja ja Kõu Mobility Groupi tegevjuht Kristjan Maruste (Eesti), Mastercardi asepresident, strateegia ja valitsussuhete juht Johanna Elvinsson (Rootsi), AirBalticu tegevjuht ja juhatuse esimees Martin Gauss (Läti) ning Danone’i Soome ja Balti riikide juht Ulla Zakowski (Soome), Rimi Balticu tegevjuht Giedrius Bandzevičius (Leedu), samuti esinejad ettevõtetest Zero Terrain, Practica Capital, Eleport, HeavyFinance ja paljud teised.

Oma erinevaid edulugusid rohujuuretasandi algatustest alustades ja peentehnoloogiliste lahendustega lõpetades esitlevad konkursi finalistid. Ürituse raames toimuvad ka erinevad töötoad ja demoüritused, kus tutvustatakse paljulubavaid kliimatehnoloogia idufirmasid kolmest Balti kiirendist.

Foorumi programmiga tutvuda ja pileteid soetada saab siin: www.balticsustainabilityawards.eu

Early bird passid maksavad kuni 14. novembrini 2023 99 eurot.

Üritust korraldab Läti innovatsiooni konsultatsiooniettevõte Helve koos partneri Rimi Balticuga. Algatust toetavad ka strateegiline metoodikapartner EY Baltic, partnerid Luminor, Virši, Eleport, Danone, Elemental ja Riia Linnavolikogu.