See aasta tõi rohkem võimalusi elanike kaasamiseks, alates „Loome koos“ toetusest ja lõpetades esmakordselt korraldatud rohelise pealinna rahvakoguga.

Euroopa rohelise pealinna aasta tõi suurüritustele nagu noorte laulu- ja tantsupidu korduskasutatavad nõud, vähendades nii mitmeid tonne jäätmeid, ja kiirendas ringmajanduskeskuste ja parandustöökodade loomist.

See aasta kutsus linlasi rohkem märkama ka elurikkust meie ümber ja hoolitsema meie elukeskkonna eest, näiteks Läänemere kampaaniaga Save Our Sea või elurikkuse talgute programmis.

Rohelise pealinna aastal pööras Tallinn rohkem tähelepanu hoonete energiatõhususe tõstmisele – linn asutas Utilitasega ühisettevõtte, mis keskendub mh merevett kasutava taastuvenergia lahenduste väljatöötamisele, et tagada tallinlastele energia varustuskindlus ja toasooja hinna stabiilsus. Ühtlasi on tegemist sammuga, mis aitab Tallinnal liikuda süsinikuneutraalsuse suunas.

Tallinn võõrustas Euroopa rohelise pealinna aastal välisdelegatsioonides ligi 500 inimest, suurendades Tallinna nähtavust rahvusvahelisel areenil. (Rohe)innovatsioon ja kaasamine aitavad Tallinnal jõuda rohelisest pealinnast roheliseks maailmalinnaks.

Loe rohkem siit: https://greentallinn.eu/