Muudatused ja muutused linnaruumis võtavad aega – rohelise pealinna aasta aitas aga Tallinnas kiirendada juba käima lükatud algatusi ning võimaldas katsetada uudseid rohelahendusi linnaruumis nagu näiteks projektis „Rohejälg“ taktikalise urbanismi sekkumisi – neist kõige silmatorkavam Raekoja platsi suvepark –, aga ka suurte puude ümberistutamist või niitmata jätmist.

See aasta tõi rohkem võimalusi elanike kaasamiseks, alates „Loome koos“ toetusest ja lõpetades esmakordselt korraldatud rohelise pealinna rahvakoguga.

Euroopa rohelise pealinna aasta tõi suurüritustele nagu noorte laulu- ja tantsupidu korduskasutatavad nõud, vähendades nii mitmeid tonne jäätmeid, ja kiirendas ringmajanduskeskuste ja parandustöökodade loomist.

See aasta kutsus linlasi rohkem märkama ka elurikkust meie ümber ja hoolitsema meie elukeskkonna eest, näiteks Läänemere kampaaniaga Save Our Sea või elurikkuse talgute programmis.

Samuti oli sel aastal oluline tuua meie linna rohkem innovatsiooni ning meie helgeimaid ettevõtteid ka maailmale näidata. (Rohe)innovatsioon ja kaasamine aitavad Tallinnal jõuda rohelisest pealinnast roheliseks maailmalinnaks.