„Palume linlastelt vabandust tekitatud ebamugavuse pärast," sõnas Tallinna abilinnapea Vladimir Svet. Ta selgitas, et suure lumesaju tõttu ei suutnud linna lepingupartnerid kõigis käsitsi lumekoristamist vajavates kohtades töid nõuetekohaselt teha, sealhulgas jäi osa ühissõidukipeatusi õigeaegselt lumest koristamata. „Lepingupartnerid, kes ei täitnud võetud kohustusi, peavad linnale tasuma õigeaegselt tegemata jäänud tööde eest leppetrahvi."

Pühapäeval hakkasid inimesed jagama sotsiaalmeedias videoid ja pilte sellest, kuidas lisaks kõnniteedele on läbimatud ka mitmed bussipeatused. Esmaspäeval saaga jätkus: inimesed jagavad pilte ja videoid sellest, kuidas vanureid peab aitama ühissõiduki peale või sõiduki pealt maha. Kui kõnniteede puhul ei vastuta linn täielikult nende hooldamise eest, vaid paljud koduomanikud peavad ise kõnniteid lumest puhastama, siis ühistranspordi peatusetega on teine lugu. Nende hooldamise eest vastutab omavalitsus.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse järgi on omavalitsusüksuse ülesanne linna teede korrashoid. Tallinna Heakorraeeskirja järgi vastutab linna Keskkonna- ja kommunaalamet sõiduteega külgnevatel ja sellega ühel tasapinnal olevate ühissõidukipeatuste heakorratööde korraldamise eest. Ehitusseadustikus seisab eraldi, et ühissõiduki peatuskoha, sealhulgas bussiooteplatvormi talvine seisundtase peab olema vähemalt samaväärne tee seisunditasemega, kus rajatis asub.