Suviste ekstreemsete üleujutuste käigus kodu kaotanud sakslastele ehitati ajutised uued kodud.

Saatejuhid arutasid, mida võiks tuua tulevik, sest sarnast eelnõu on võimalik uuesti esitada. Mart Valner pakkus välja, et ehk lähevad eestlased lätlaste jälgedes ja hakkavad nimetama enda mere ääres paiknevaid majakesi laevadeks. Selgituseks, Lätis on randa ehitatud eramaja, mis on ametlikult registreeritud laevana ja saab seetõttu seal seista. Seaduste järgi on Lätis vee piirile nii lähedale maja ehitamine keelatud.

Valner ja Vasser juhtisid tähelepanu ka sellele, et vee äärde ehitamine ei ole enam kuidagi majanduslikult mõistlik. Bloomberg kirjutas nädala alguses, et kinnisvarahinnad võivad kliimariskide tõttu langeda kuni poole võrra, täpsemini võivad peaaegu poole oma väärtusest kaotada suure üleujutusriskiga kinnisvara.

Lisaks võtsid saatejuhid ette Tallinna lagunevad rattateed ja libedad kõnniteed, viimast nimetasid nad siiski jääteeks, mitte kõnniteeks. Milliseid soovitusi jagasid saatejuhid libedusega võitlevatele pealinlastele, kuula Delfi Taskust.

1x
00:00

Oma igapäevatöös tegeleb Madis energeetika- ja kliimateemadega keskkonnaühenduses Eesti Roheline Liikumine ja Mart tegutseb keskkonna- ja kliimavaldkonna huvikaitseeksperdina Arengukoostöö Ümarlauas.