Eesti kodudes tekib igal aastal 300 kilogrammi jäätmeid inimese kohta. Sellest ligi kolmandiku moodustavad köögis ja toiduvalmistamisel tekkivad biojäätmed. Selle asemel et see väärtuslik kraam prügikasti visata, võiksime need hoopis uuele eluringile saata. Biojäätmete väärindamisest rääkisime Nutri...

Tippkoka viis soovitust, kuidas toidu raiskamist vähendada
Keskmine eestlane viskab aastas ära 26 kilo kõlbulikku toitu

Keskmine eestlane raiskab aastas umbes 26 kilogrammi täiesti kõlbulikku toitu. Nullkulu põhimõttel kokkamisega tuntust pälvinud tippkokk Peeter Pihel annab nõu, kuidas seda ka koduses majapidamises vältida.

Toidu raiskamise vältimine on viimase aja kuumim teema, kuid paljud kipuvad sellega äärmustesse laskuma ning suures raiskamishirmus sööma ära ka need toidud, mis tegelikult on juba tervisele ohtlikud. Hallitus on selline pahalane, mida tihtipeale eriti kahjulikuks ei peeta — hallitanud koht lõigatak...

Mari Skuin